Microbeton

Microbeton is een Spaanse uitvoering van Beton Cire. Heel mooi en betaalbaar product voor decoratieve afwerkingen als een woonkamer wand of een wand in de hal. Badkamers worden ook met micro-beton gemaakt. Deze worden dan met een glas-epoxy afgewerkt om zeker waterdicht te worden. De microbeton of microcement zal dan een wetlook krijgen. Epoxy is namelijk heel kleur intensiverend en glanzend. Om de epoxylaag mat te maken word de epoxy met een matte PU sealer behandeld. Alleen de PU sealer gebruiken zal ook wel gaan.  U zal dan wel drie keer moeten sealen en twee keer moeten impregneren. Gebruik altijd tussen iedere laag een goede primer om de micro-beton en micro-cement te laten hechten aan de ondergrond. Gebruik stukgaas in de microbeton base laag als u een wat steviger resultaat wil krijgen. Professionals noemen dit een technische laag.

Gaaf toch een stoere betonnen wand in de woonkamer !! Heel makkelijk zelf te maken met onze microbeton en microcement producten. Voor een wand in de woonkamer gebruikt u de polymeer na het impregneren. Met deze polymeer afwerking krijgt de microbeton een heel stoere betonlook of cementlook. U begint met de microbeton Rustiek als eerste laag. De tweede laag word gedaan met de microbeton medium als u een stoere look wil of met de microbeton fino voor een zachte satijnen afwerking. De microbeton fino is microcement. Hier zit geen korrel in en smeert als boter. Gegarandeerd gladde wanden met de microbeton fino !!

Breng mij in contact met een professional!

  • Microbeton decoratieve wanden worden geplaatst op een gladde strakke ondergrond. U begint met de microbeton rustiek en plaatst deze op de wand. Primer de wand altijd eerst goed om hechting te krijgen !! Als deze eerste laag droog is kunt u de wand schuren en stofvrij maken. Plaats voldoende primer en na een half uurtje kunt u de tweede laag plaatsen. Dit doet u met de microbeton medium of de microbeton fino / microcement. Laat dit in totaal een dikke dag drogen voordat u verder gaat met de afwerkingen. Schuur de wand met korrel 120 tot de gewenste gladheid is bereikt. Verwijder het stof en rol de impregneer van onder naar boven op de wand. Na een half uurtje is deze droog en word de wand 2 x met de polymeer ingerold. Na 12 uur is de wand klaar voor gebruik.
  • Microbeton badkamers worden geplaatst op een gladde strakke ondergrond. Het liefste gemaakt met een cementgebonden stuc waarin gaas verwerkt is. Dat is steviger dan een technische laag ( micro-beton base en gaas ) van slechts 1 – 1,5 mm. Begin eerst met de primer om aanhechting te garanderen !! Gebruik voor op tegelwerk een 2-K impregneer of betocontact van Knauf. Het avontuur begint met een laag microbeton rustiek. Plaats de eerste laag zo strak mogelijk op de muren. Als deze droog is hoef je minder te schuren als de muren al glad zijn. Schuur de oneffenheden weg met korrel 120 op een excentrische schuurmachine. Plaats de primer om aanhechting te garanderen en plaats dan een laag medium voor een stoere look of de fino voor de satijnen afwerking. Bekijk de badkamer even heel kritisch voordat de impregneer en de sealer word geplaatst. Als alles naar wens is kan de afwerking gaan gebeuren. Het liefste zien wij dat een micro-beton badkamer word behandeld met de glas epoxy. Plaats de glas epoxy met een roller op de muren. Na 12 uur is deze droog en kan deze geschuurd worden met korrel 120. Wil u een glanzende look houden dan word de muur nog eens met de glas epoxy ingerold. Als u de badkamer mat wil dan word kan twee keer  de PU sealer mat geplaatst worden met een rollertje.
  • Microbeton vloeren worden geplaatst op een nette cementdekvloer of een nette anhydriet vloer. De ondervloer moet glad en strak zijn !! Vertrouwd u de ondergrond niet gebruik dan epoxy om de ondergrond te verbeteren. De vloeren beginnen altijd met de microbeton base. Nadat de ondergrond goed is geschuurd met korrel 24 kan de primer geplaatst worden. Deze is heel makkelijk op te dweilen. Als de primer droog is kan de microbeton base laag worden geplaatst. Laat deze goed drogen voordat u verder gaat. Schuur de vloer met korrel 80 voordat u verder gaat. Stofzuig de vloer en plaats de primer voor de aanhechting van de tweede laag te garanderen. Voor de tweede laag word in de woonkamer , hal en keuken de microbeton medium gebruikt. Primer de vloer weer goed voor aanhechting en de tweede laag kan worden geplaatst. Microbeton medium voor veel belopen vlakken en de fino voor de slaapkamer of douche. Schuur deze laag met korrel 120 of fijner totdat je tevreden bent over de look. Gebruik de glas epoxy of twee keer de impregneer. Werk deze af met een extra laag glas epoxy of met een matte PU sealer.

Neem contact op voor meer informatie of vragen!

Microbeton versus Beton Cire

Microbeton word op veel websites aangeprezen als beter dan Beton Cire. De tweede generatie Beton Cire word deze ook wel genoemd. Wij hebben alles laten testen bij een onafhankelijk laboratorium en de resultaten spreken voor zich !! Vraag naar deze resultaten bij de leverancier van uw Beton Cire !! Dan bent u verzekerd van een passend product voor uw project. Bij de waterdichtheid is dit mooi te zien. Als er drie dagen 5 bar waterdruk op het oppervlak word gezet. Microbeton heeft een indringing van 2 mm en Beton Floor Cire 0 mm zegt dat al veel over de waterdichtheid van beide producten. Bij de capilaire waterabsorbsie is dit nog veel extremer !! Microbeton scoort daar echt slecht en haalt de eis gewoonweg niet !!

Bekijk goed wat u wil gaan maken en wat u met uw project gaat doen. Gebruik microbeton voor uw decoratieve toepassingen !!
Microbeton Favicon
Microbeton
Importeur
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00